BIST 100 73.600 % 0,28
USD/TRY 3,5303 % 0,17
EUR/TRY 3,7981 % 0,11
Piyasalar
73.600
% 0,28
3,5303
% 0,17
3,7981
% 0,11
1,0757
% -0,07
11,00
0,07
1.171,81
% 0,12
54,52
% -0,76

Facebook'ta "sadece arkadaşlarım" seçeneği ile sakladığınız fotoğraflarınız da aslında görülebiliyor

TEKNOYO 13 07 2015, 09:26

Sosyal ağ Facebook’ta yüzlerce fotoğraf paylaşıyoruz. Bu fotoğrafların bazılarını “herkese açık”yaparken, bazıları için ise “sadece arkadaşlarım” seçeneklerini tıklıyoruz. Peki Facebook hesabınızınzaman tünelinde gizleyerek, sadece kendiniz için sakladığınızı sandığınız fotoğraflar gerçekten gizli mi? 

. Çünkü etiketlenen bir fotoğraf artık Facebook’un arama veri tabanına da giriyor.

Facebook’un 2013 yılında devreye aldığı ve kullanıcıları isim, cinsiyet, yaşadıkları şehir, doğdukları şehir, beğendiği sayfalar, okudukları okul, çalıştıkları işyeri ve bunun gibi daha pek çok özellikle arama deneyimini derinleştiren Graph Search özelliği, aslında gizli sanılan fotoğrafları bile ifşa ediyor.

Eğer bir fotoğrafınızı etiketlediyseniz, zaman tünelinizde gizleseniz bile, bu fotoğrafa Facebook Graph Search ile herkes ulaşabiliyor. Üstelik bu özellikle sadece arkadaş listenizdekiler değil, Facebook’takiherhangi bir kullanıcı sizin gizli fotoğraflarınızı görebiliyor.

Facebook’taki bir kişinin gizlediği fotoğraflara ulaşmak için yapılması gereken tek şey ise Facebook arama çubuğuna fotoğrafını aradığınız kullanıcının ismini “Photos of” kelimesiyle birlikte yazmak. Tabi kullanıcının sözkonusu fotoğrafı etiketlediyse çalışan bu arama özelliği, etiketlenmeden gizlenen fotoğraflarda işe yaramıyor.

Peki gizli fotoğrafların gerçekten gizli kalması için ne yapmak gerekiyor? Bunun en basit yöntemi, zaman tünelizde gizleyerek paylaştığınız fotoğraflarda herhangi bir etiket kullanmamak. Böylece bu fotoğraflar, artık Graph Search aramalarında çıkmıyor.

Bir diğer yöntem ise “Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları”nı kullanmak. Bunun için önce Facebook’un “Ayarlar” (Settings) sekmesinden ulaşılabilen “Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları”nda (Timeline and Tagging) bulunan “İnsanların eklediği etiketleri ve etiketleme önerilerini nasıl yönetebilirim?” bölümüne girin. Bu bölümde yeralan, “Bir gönderide etiketlendiğinde, hedef kitlede olmayan kimleri hedef kitleye eklemek istersin?” başlığında bulunan seçeneklerden “Sadece Ben”i işaretleyin. 

Yukarı

Business HT×