BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bozdağ: Piyasalar seçim sonucunu şimdiden satın aldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ekonomi çevrelerinin seçim sonucunu şimdiden gördüğünü söyledi

Bozdağ: Piyasalar seçim sonucunu şimdiden satın aldı
AA 19 04 2018, 11:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıklamasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, konuyla ilgili değerlendirmeleri Anadolu Ajansı'na yaptı.

Hazirandaki oylamanın sıradan bir seçim olmayacağını ve Türkiye'nin makas değiştirdiğini vurgulayan Bozdağ, "16 Nisan'da parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığına geçiş kararı verildi. Milletimiz bir Mercedes aldı ama orada duruyor. Sistem değişti ama 'Sen iki sene daha dur kenarda' deniliyor. Eski sistemin sorunları ve hastalıkları var. İçeride ve dışarıdaki sorunların çözümü için atılacak cesur adımlar gerekmektedir " diye konuştu. 

Erken seçimin piyasalara olumlu yansıyacağını ifade eden Bozdağ, ekonomi çevrelerinin seçim sonucunu şimdiden gördüğünü ve piyasaların satın aldıklarını vurguladı:

"Ekonomi kaosları sevmez. Türkiye'nin ekonomide 16 senede güçlenmesinin nedeni istikrar, güvendir. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle iyi yönetim, güçlü iktidar sistemin zorunlu hale gelmesi olacak. Seçim olacak 24 Hazian'da, ardından Mart seçimleri olacak. İktidara gelenin önünde beş yıl perspektifi olacak. 24 Haziran sabahı beş yıllık yol belirlenmiş olacak.Koalisyon yok. Yatırım yapmak isteyenin önünde beş yıllık bir  perspektif olacak. Seçim olunca herkes elini cebine atmıyor, ne olacak bir bakalım diyor. Bu sistemle elini cebine atmama dönemi daha kısa olacaktır. Ekonomideki iyileşme 24 Haziran'ı da beklemeyecektir. Ekonomi çevreleri 24 Haziran'da kimin iktidara geleceğini şimdiden görüyordur diye düşünüyorum."

Ağustosun yaz ortası, tatil ve hac vakti olması nedeniyle seçime katılımın düşebileceğini bu nedenle 24 Haziran'ın uygun bir tarih olduğunu söyleyen Hükümet Sözcüsü, "Daha fazla seçimi tartışmakla vakit kaybedilmesin istedik. Haziran herkesin katılabileceği bir tarih. Ramazan ayı var, üniversite sınavları var,okul yeni kapanmış oluyor. Bu tarih seçim için uygun bir tarihtir. Vatandaşımızın sandığa gidebileceği bir rahatlık için olacağı bir tarih. Kasım'da da yapılabilirdi. Türkiye'nin siyasete dair aksatılmaların önüne geçilmesi için bu tarih öne alındı" ifadelerini kullandı.

YSK SEÇİME HAZIR MI?

Siyasette seçimin "bayram" olduğunu söyleyen Bekir Bozdağ, AK Parti'nin 16 Nisan öncesi 81 ilde seçim çalışmaları yaptığını ve hazır durumda olduğunu, CHP'nin büyük kongre sonrası hazır olduğunu söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nda sorun yaşanmayacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı, "Sıkışmaya mahal yoktur. 56 günde yapılmış seçimler vardır. Bu süre yetecektir, iki ayağın bir pabuca gireceği bir durum yoktur. Ramazandan dolayı, teravi namazları, sahur vs değerlendirilebilir süreler. Esnaf ziyaretleri falan gecede yapılabilir. Türkiye'de ramazan bayram yeri gibidir. Güneşte gezeceğine akşam da gezebilirsin" dedi. 

OHAL İLE SEÇİME GİDİLMESİ

Bekir Bozdağ, 16 Nisan referandumunun da OHAL ortamında gerçekleştiğini belirterek seçim güvenliği açısından sorun yaşanmadığını hatırlattı.

Bozdağ, "Sizin hangi mitinginiz, seçim çalışmanızı OHAL engelliyor? Seçim çalışmalarında hiçbir sorun olmayacaktır. OHAL altında seçime yasal ve anayasal bir engel yoktur" diye konuştu.

Yukarı

Business HT×