BIST 100 8.718,11 % -1,25
USD/TRY 32,3355 % 0,08
EUR/TRY 35,1777 % 0,04
Piyasalar
8.718,11
% -1,25
32,3355
% 0,08
35,1735
% 0,03
1,0865
% -0,07
48,91
0,00
2.154,67
% -0,26
86,69
% -0,23
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"THY kağıt üzerinde olduğundan daha değerli"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'dan açıklamalar

"THY kağıt üzerinde olduğundan daha değerli"
AA 24 11 2017, 12:06

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda açıklamalarda bulundu.

Aycı, THY'nin gerçek değerinin şu anki piyasa fiyatının daha üzerinde olduğunu düşündüğünü söyledi.

Aycı, "Ben bu şirketi yöneten adam olarak daha değerli şirket olduğumuzu düşünüyorum. Kağıt üzerinde olduğundan daha değerli bir şirketiz. Biz tüm rasyolarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Aycı, "İlk çeyrek zayıf geçince herkes şöyle birbirine baktı ama biz planlarımızdan emindik. 'Nisanda yerde uçak kalmaz' demiştik, nisanda yerde uçak kalmadı. Nisana gelince 'Haziran gibi çift haneli büyüme rakamları geliyor' dedik, öyle oldu. Arkasından uçak yetmemeye başladı. Artık uçak yetmiyor. Yani talep arzın ötesine geçti." dedi.

BU YIL FAVKÖK YÜZDE 25 OLUR

Yönetim Kurulu Başkan Aycı, "Şirketimizin bu yılki FAVKÖK marjının yüzde 25 olacağını söyleyebilirim. Koltukta eksiklerimiz neler ve neden daha iyi sıçrama yapamadığımızı biliyoruz artık, bunu geliştireceğiz" dedi. Aycı, doğal hedge uygulamaya çalıştıklarını, Japon yeninde bir miktar açıkları olsa da geri kalan dövizleri yönettiklerini ifade etti.

3. HAVALİMANIYLA 100 MİLYON YOLCU

Aycı, "3. havalimanına ilişkin olarak da açıklamada bulunarak "2018'de yeni havalimanında (ortaklık konusunda) yeni adımlarımızı duyabilirsiniz." dedi ve "Bu yılki hedefimiz 69 milyon yolcu taşımaktı,3. havalimanı açılınca yıllık 100 milyona ulaşmamız çok kısa sürede olur. Yeni havalimanı ile birlikte ufkumuz dünyanın 5 büyük kargo şirketinden biri olmak" açıklamasında bulundu.

YENİ İKRAM ORTAĞI

Aycı, THY'nin birlikte çalıştığı ikram şirketi Do&Co ile yolların ayrılması ve bunun yerine SATS ile ortak olunması konusunda ise "THY'nin vizyonu ile örtüşen ve THY için daha avantajlı olan teklifin hangisi olduğu incelendi ve karar net bir şekilde ortaya çıktı" dedi.

ÇİN VE HİNDİSTAN PAZARI

Aycı'nın verdiği bilgilere göre THY, uluslararası tarafta büyümede Asya'ya ayrıca önem veriyor. Aycı, şöyle dedi:

"Bizim bakış açımız içerisinde Afrika açılımının çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyebilirim ama Çin ve Hindistan pazarını da çok önemsiyoruz. Büyüme alanları açısından Asya çok kritik. THY bugün dünyada uluslararası yolcu profili bakımından 6. sırada"

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ

Aycı, ortaklıklara yönelik olarak da "Her şeyi milli ve yerli yapıyoruz derken uluslararası iş birliklerini de göz ardı etmeyelim." diyerek şu görüşlerini paylaştı:

"Ortaklıkları da değerli görüyorum. Onun da milli anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. THY Tekniği bu anlamda önemli bir oyuncu olarak görüyoruz ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye'de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak isteriz"

Yukarı

Business HT×