BIST 100 9.548,09 % -1,36
USD/TRY 32,5024 % 0,22
EUR/TRY 34,5762 % 0,32
Piyasalar
9.548,09
% -1,36
32,5024
% 0,22
34,5762
% 0,32
1,0627
% 0,02
45,59
0,97
2.394,42
% 0,46
90,10
% 0,00
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Halkbank hisselerinde Çağlayan-Aslan etkisi

Halkbank hisseleri eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'a ABD'de dava açılması ile dalgalandı

Halkbank hisselerinde Zafer Çağlayan etkisi
BUSINESSHT 07 09 2017, 10:29

ABD'de savcılarının, İran'a karşı Amerikan yaptırımlarının ihlal edilmesinde rol oynadıkları gerekçesiyle ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ve Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkında iddianame hazırlayıp mahkemeye sunmasının ardından Halkbank hisseleri yüzde 2.5 kayıpla açıldı. 

Halkbank'tan daha sonra gelen açıklamada ise bankanın tüm işlemlerde uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiği ve ABD'deki bir dava kapsamında Halkbank ve eski yöneticileri hakkındaki haberlerin yanıltıcı olduğu söylendi. 

Halkbank hisseleri saat 10:06'da yüzde 2,17 kayıpla 13.98 liradan işlem görüyordu. Borsa İstanbul endeksi ise yüzde 0,13 artışla 109 bin 740 seviyesindeydi.

Deniz Yatırım raporunda, "Bu haberin Halkbank hisselerinde bir miktar baskı yaratmasını bekliyoruz" denildi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABDnin İrana karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açtı.

Aynı suçlamayla yaklaşık bir buçuk yıldır New Yorkta yargılanan Reza Zarrab davasının dosyasına konan iddianamede Abdullah Happaninin adı da yer aldı. Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

 

HALKBANK: HABERLER YANILTICI

Halkbank bankanın tüm işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiğini açıklayarak, ABD'de görülen bir dava hakkında yeni iddianameye atıfta bulunan haberlerin yanıltıcı haberler olduğunu duyurdu.

Amerika'da savcılar, İran'a karşı Amerikan yaptırımlarının ihlal edilmesine rol oynadıkları gerekçesiyle ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ve Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkında iddianame hazırladı ve mahkemeye sundu. Savcılık iddianamesinde Çağlayan ve Aslan yaptırımların ihlali için komplo ve işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Banka KAP'a yaptığı "Bazı basın yayın kuruluşlarının ABD'de görülmekte olan bir dava hakkında sunulan yeni iddianameye atıfta bulunarak bankamız ve bankamızın bazı eski yöneticileri hakkında kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı haberler yaptığı anlaşılmaktadır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"...Bankamız tarafından müteaddit zamanlarda yapılan özel durum açıklamalarında Bankamızın tüm işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun hareket ettiği konusunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır."

TAHVİL PİYASASINA DÖNÜŞ ÇABALARI ZORLAŞABİLİR

MUFG CEEMEA kredi stratejisti Trieu Pham yayınladığı notta eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve bazı Halkbank eski yöneticilerinin ABD’de Zarrab davasında suçlandığı kaydederken, bunun Halkbank’ın tahvil piyasasına dönüş çabalarını güçleştirebileceğini belirtti.

Pham notunda, “Halkbank için manşet risk yüksek kalmayı sürdürür” ifadelerini kullandı. 

 

 

Yukarı

Business HT×