BIST 100 9.758,07 % 1,17
USD/TRY 32,5219 % -0,10
EUR/TRY 34,7977 % -0,19
Piyasalar
9.757,34
% 1,16
32,5219
% -0,10
34,7977
% -0,19
1,0688
% -0,12
45,35
0,00
2.313,93
% -0,35
88,04
% -0,43
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Bimeks'in sendikasyon görüşmeleri, Emlak Konut'tan Florya ve Riva arazileri açıklaması ve diğer önemli haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 30 06 2016, 08:35

BAGFAŞ

Bandırma Gübre Fabrikaları (Bagfaş) Granül AS ve Granül ASN kimyevi gübre üretecek bir tesisin anahtar teslimi kurulması ve mevcut iskelelerin güçlendirilmesi kararı aldı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada bu doğrultuda yurtdışı ve yurtiçi firmalardan teklif alınacağı belirtildi.

Açıklamaya göre ayrıca bu hususların finansmanını sağlamak üzere yurtdışı ve yurtiçi finans kuruluşları ile de görüşme kararı alındı.

AKBANK

Akbank uluslararası kuruluşlardan, gelecekteki nakit akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında 5 ve 12 yıl arasında değişen vadelerde 10 ayrı kısımda 1.4 milyar dolara denk gelen finansman sağladı.

Banka açıklamayı KAP'a yaptı.

Bununla birlikte EBRD'nin de Akbank'a yenilenebilir enerji finansmanı için 110 milyon dolar finansman sağlayacağı açıklandı. 

THY

Goldman Sachs, THY ile ilgili tavsiyesini 'AL'dan 'NÖTR'e indirdi.

GARANTİ BANKASI

Danıştay, Garanti Bankası'nın Rekabet Kurulu cezası kararına ilişkin temyiz başvurusunu reddetti

EMLAK KONUT

Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut GYO açısından yapılan anlaşmanın son derece önemli ve verimli olduğunun altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yatırımların süreceğinin de sinyalini verdi.

Florya ve Riva arazileri için en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını anlatan Murat Kurum, "Bu arsalar üzerinde orta ve üstü gelir grubuna yönelik projeler geliştireceğiz. İmzalanan protokole göre arsa bedelinin yüzde 80'i Galatasaray'ın ve yüzde 20'si Emlak Konut GYO'nun payı olacak" dedi.

İhale modelinin hasılat paylaşımı olmasını istediklerini ifade eden Kurum, "Ancak ihalenin yapıldığı günün şartlarına göre farklı bir model de düşünebiliriz. İhale modeline daha sonra karar vereceğiz" diye konuştu.

BİMEKS

Bimeks, körfez ülkelerinden bankaların katılımıyla 75 milyon dolara kadar, beş yıl vadeli sendikasyon ile ilgili görüşmeler yapmak için icra kurulu üyelerini görevlendirdi.

Açıklama şirket tarafından KAP'a yapıldı.

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG

Global Yatırım Holding doğrudan sahip olduğu gayrimenkullerin ayrı bir çatı altında faaliyet göstermesi amacıyla kısmi bölünme yoluyla yeni bir şirket kurulmasına ve gayrimenkullerin bu şirkete devredilmesine karar verdi.

Şirket dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada, kurulacak yeni şirketin sermayesini temsil eden payların tamamının Global Yatırım Holding tarafından edinileceğini belirtti.

Açıklamada, söz konusu kararın gerekçesi olarak, son yıllarda gayrimenkul sektöründeki hızlı gelişim ve sahip olunan gayrimenkullerin ayrı şekilde faaliyet göstermesine yönelik ihtiyaca işaret edilirken; söz konusu gayrimenkullere ilişkin olarak projelendirme ve kredilendirmeye uygun bir yapı oluşturulması gerekliliği doğduğu belirtildi.

Yukarı

Business HT×