BIST 100 9.122,80 % 0,47
USD/TRY 32,3870 % 0,13
EUR/TRY 35,0455 % 0,08
Piyasalar
9.119,04
% 0,43
32,3881
% 0,14
35,0466
% 0,08
1,0797
% 0,08
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Denizbank'ın TMSF davası, Via GYO'nun finansal sonuçları ve diğer öne çıkan şirket haberleri

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 07 06 2016, 08:47

FENERBAHÇE

Fenerbahçe, "Basına yansıyan vergi cezası, Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgili şirketimizin herhangi bir yükümlülüğü yok" açıklaması yaptı. 

Fenerbahçe Futbol A.Ş. açıklamayı Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptı.

TAV

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan, 2016 yılı Mayıs dönemi istatistik sonuçları yayımlandı. Tav Hava Limanları Holding A.Ş.'in işlettiği havaalanlarına ilişkin Ocak-Mayıs dönemi yolcu trafiği veriler de ortaya çıkmış oldu.

Buna göre geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dış hat yolcu trafiği yüzde 2 artarken, Ankara'da yüzde 2, İzmir'de yüzde 12, Gazipaşa (Antalya) Havalimanı'nda yüzde 36, Milas-Bodrum (Muğla) Havalimanı'nda ise yüzde 37 düşüş görüldü. 

KİPA

Borsa İstanbul, Kipa'yı sermaye kaybı dolayısıyla uyardı. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Payları Borsamız Yıldız Pazar'da işlem görmekte olan Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. (Şirket) nin yıl sonu finansal tablolarında sermaye kaybı oranının %51 olması nedeniyle Şirketin Kotasyon Yönergesinin 35. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında sermaye kaybını gidermesi konusunda uyarılmasına karar verilmiştir.

EMİNİŞ AMBALAJ

Borsa İstanbul, Eminiş Ambalaj'ı sermaye kaybı dolayısıyla uyardı. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Payları Borsamızın Ana Pazarı'nda işlem gören Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak; Şirketin sermaye kaybını giderecek şekilde özsermayesini güçlendirmesi ve 31/12/2016 tarihli finansal tablolarına göre Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendi kapsamında sermaye kaybının oluşması halinde, Şirketin durumunun yeniden değerlendirileceği ve paylarının Borsamız Yönetim Kurulu kararı ile Yakın İzleme Pazarına alınabileceği konularında uyarılmasına karar verilmiştir."

AKTİF BANK

Aktif Bank yurt içinde 500 milyon lira tutara kadar bono/tahvil ihracı için genel müdürlüğe yetki verdi.

Banka açıklamayı KAP'a yaptı.

DENİZBANK

Denizbank, TMSF prim farkı ödenmesi işleminin iptaline ilişkin yerel mahkeme kararının Banka lehine onandığını bildirdi.

Banka, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada dava ile ilgili şu detayları verdi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nde TMSF'ye karşı açtığımız davada mahkemenin davamızın kabulüne, TMSF'nin idari işleminin iptaline karar verdiğini ve TMSF tarafından dava konusu 3.978.878,60,-TL'nin bankamıza ödendiği ve mahkeme kararının TMSF tarafından temyiz edildiği ve dava dosyasının Danıştay'da temyiz incelemesinde olduğu duyurulmuştu.

Danıştay söz konusu dava dosyasının temyiz incelemesi sonucunda TMSF'nin idari işleminin iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını Bankamız lehine onamıştır.

VİA GYO

Via GYO'nun 2016 yılı 3 aylık konsolide olmayan net karı 20,6 milyon TL oldu. 2015'in ilk 3 ayında bu rakam 7,5 milyon TL olmuştu.

TÜRK TRAKTÖR

Türk Traktör’ün Mayıs ayı satışları yüzde 14 artış kaydetti.

DOST ENERJİ

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji’nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

GE' den yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında, santral için sağlanacak 22 akıllı rüzgar türbinin kule ve kanatları da Türkiye’de üretilecek.

EÜAŞ

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Çamlıca (1), Menzelet ve Kılavuzlu ile Almus ve Köklüce'den oluşan üç grup hidroelektrik santralinin (HES) işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açtı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, geçici teminat tutarları Çamlıca (1) HES için 10 milyon TL, Menzelet ve Kılavuzlu ile Almus ve Köklüce HES'leri için ise 15'er milyon TL olarak belirlendi.

Kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek Çamlıca (1) HES ihalesi için 19 Ağustos, Menzelet ve Kılavuzlu HES ihalesi için 30 Eylül, Almus ve Köklüce HES için 5 Eylül'e kadar teklif verilebilecek.

İhale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek. Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif kabul edilmeyecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecekler.

Yukarı

Business HT×