BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5671 % 0,14
EUR/TRY 34,6988 % 0,17
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5671
% 0,14
34,6988
% 0,17
1,0642
% -0,11
45,35
-0,09
2.304,31
% -0,99
87,22
% 0,25
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Babacan'dan Fed'e övgü

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fed'in, gelecek politika veya uygulamalar konusunda daha iyi iletişimde bulunduğunu söyledi

Babacan: Fed daha iyi iletişimde bulunuyor
AA 18 04 2015, 09:21

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fed'in, gelecek politika veya uygulamalar konusunda daha iyi iletişimde bulunduğuna yönelik G20 bakanları arasında konsensüs bulunduğunu belirten Babacan, açık bir iletişimin sadece Amerikan ekonomisi için değil, küresel ekonomi için önemli olduğunu kaydetti.

Özel sektörün büyüme ve istihdam açısından kilit rol oynadığını belirten Babacan, "Hükümetler ve merkez bankaları tek başlarına ekonominin büyümesini sağlayamazlar. Kamu harcamalarını ne kadar artırırsanız artırın, merkez bankaları parasal genişlemeye ne kadar devam ederse etsin, eğer özel sektör sürece dahil değilse, sürdürülebilir bir büyüme ve istihdam artışı beklemek gerçekçi olmaz" dedi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Oturumları kapsamında Washington'da bulunan Babacan, B20 (Business 20) tarafından düzenlenen "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu konferansa katıldı. 

Toplantıda, son zamanlardaki küresel ekonomik ve finansal gelişmeler ve bu noktadaki risklerin yanı sıra küresel zorluklara yanıt vermede uygun politikaların yürütülmesi noktasında fikir alışverişlerinde bulunduklarını belirten Babacan, "(G20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları) olarak, küresel iyileşmenin sürdüğünü not ettik, ancak bu iyileşme ılımlı ve düzensiz şekilde seyrediyor" diye konuştu.

Düşük petrol fiyatlarının küresel ekonomiyi olumlu yönde etkilemesinin beklendiğini ifade eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer yandan döviz kurlarındaki dalgalanma, düşük kalmaya devam eden enflasyon, yüksek kamu borçları ve coğrafik tansiyonlar küresel görünümde bazı aşağı yönlü riskler ortaya çıkarıyor. Bu koşullar altında yapısal reformların ve makro ekonomik politikaların etkili uygulanması yoluyla zayıflıkların azaltılması ve güvenin artırılmasına yönelik kararlılığımızı tekrar teyit ettik.

Negatif yayılmaların en az seviyeye indirilebilmesi için para politikası düzenlemelerinin dikkatli şekilde ayarlanması ve bu noktada açık iletişimin sağlanması konusunda mutabık kaldık. Bütçe açığının Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'ya oranı sürdürülebilir şekilde ilerlerken, büyümeyi ve istihdam yaratımını desteklemek için mali politikaların esnek biçimde uygulanmasına dair ortak görüşümüzü yeniden vurguladık."

Babacan, toplantının son iki gündem maddesinin de finansal regülasyon ve uluslararası vergi meselesi olduğunu belirterek, G20 Finansal İstikrar Kurulu'nun standartları belirleyen kurumlarla yakın işbirliğiyle, finansal istikrar ajandasında iyi ilerleme sağladığını, uluslararası vergi konularındaki çalışmaların da yolunda olduğunu ifade etti.

Yukarı

Business HT×