BIST 100 9.791,06 % 0,71
USD/TRY 32,4774 % -0,28
EUR/TRY 34,9098 % 0,16
Piyasalar
9.790,45
% 0,70
32,4771
% -0,28
34,9064
% 0,15
1,0722
% 0,21
44,84
-0,51
2.325,25
% 0,39
88,12
% 0,11
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 2 Nisan

Enerji Bakanı Yıldız'ın, 12'nci Uluslararası Petrol, LPG ve Teknoloji Fuarı'nda ülke genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yeni detayları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor

Ankara Gündemi: 2 Nisan
AYCAN ULUSAN 02 04 2015, 09:00

Geçtiğimiz gün tüm Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin ardından henüz ne hükümet kanadından ne de yetkililerden aksaklığın sebebine ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Bugün sabah saatlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "12. Uluslararası Petrol, LPG ve Teknoloji Fuarı Petroleum İstanbul"a katılacak. Bakan Yıldız'ın burada ülke genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yeni detayları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. 

DAVUTOĞLU BEKLENEN PAKETİ AÇIKLIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabah saatlerinde Çankaya Köşkü'nde İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ne ilişkin basın toplantısına katılacak.

Aslında Davutoğlu'nun pakete ilişkin detayları dün açıklaması bekleniyordu ancak Başbakanın, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine katılması dolayısıyla bu programı iptal oldu.

Bu sebeple çalışma hayatına ilişkin önemli düzenlemeleri içeren paketin detayları bugün netlik kazanacak.

Edinilen bilgiler, özellikle gençlerin ve kadınların istihdamını gözeten bir paket üzerinde çalışıldığı yönünde.

Ayrıca pakette imalat sektörünü güçlendirecek maddelerin yer alması beklentiler arasında. Bunun yanı sıra, paketle KOBİ'lere önemli destekler de öngörülüyor. 

ERDOĞAN ANAYASA MAHKEMESİNİ ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün önce Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret edecek. Ardından, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, sonrasında partisinin genel merkezinde seçim çalışmalarını yürütmeye devam edecek. 

TBMM'DE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Meclis seçim öncesi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Genel Kurul'da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı'na ilişkin görüşmeler devam edecek.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise özellikle son dönemde sıkça gündeme taşınan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nda sunum yapacak.

Yukarı

Business HT×