BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3652 % 0,06
EUR/TRY 34,9507 % -0,19
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3652
% 0,06
34,9507
% -0,19
1,0775
% -0,12
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı: 43 ölü, 238 yaralı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleşen 3 canlı bomba saldırısında en az 42 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı

Atatürk Havalimanı'nda patlama
HABERTÜRK & AA 28 06 2016, 22:15

Atatürk Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nin girişi ve çıkışı ile otoparkta üç ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti.

30 Haziran'da TBMM'de konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıda 43 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da hastanede tedavi gören 238 kişinden 144'ünün taburcu edildiğini, 94 kişinin de tedavilerine devam edildiği bildirildi. 

Başbakan Binali Yıldırım saldırıda ilk tespitlerin saldırının sorumlusu olarak IŞİD'i işaret ettiğini söyledi. Başbakan, saldırının olduğu gece şu açıklamaları yapmıştı: 

"Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir. Hava alanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır."

Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi. 

HAVA TRAFİĞİ AÇILDI

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısından yaklaşık 5 saat sonra, terminallerdeki işleyiş normale dönmeye başladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve terör saldırısı nedeniyle uçak içinde bir süre bekletilen yolcular, Dış Hatlar Terminali'nden çıkış yapmaya başladı. THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki iç ve dış hat seferlerine saat 08.00'den itibaren yeniden başlaması bekleniyor.

Saldırı sonrası kapatılan araç trafiği de yaklaşık 7 saat sonra açıldı.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.

YAYIN YASAĞI

Olay sonrası Cumhurbaşkanı, meydana gelen terör saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile toplantı yaptı. 

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

FACEBOOK GÜVENDE MİSİN UYGULAMASINI DEVREYE SOKTU

Facebook, 2014 yılından bu yana afet durumlarında bölgede bulunan kullanıcıların güvende olup olmadığını bildirmeleri amacıyla devreye soktuğu 'güvende misin' uygulaması istanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrası da devreye girdi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya dair İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi" ifadesine yer verildi.

Adalet Bakanı Lynch: Her türlü desteğe hazırız

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch'ten İstanbul'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili açıklama geldi.

Lynch, konuyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini ifade ederken ABD'nin Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Yukarı

Business HT×