BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3459 % 0,17
EUR/TRY 35,0988 % 0,08
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3458
% 0,17
35,0949
% 0,07
1,0792
% -0,34
47,65
-0,28
2.219,69
% 1,13
87,50
% 1,64
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

AB sürecinde yeni fasıl açılıyor

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği sürecinde yeni faslın ay sonunda açılacağını duyurdu

AB sürecinde yeni fasıl açılıyor
HABERTÜRK 28 06 2016, 12:48

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışıyla ilgili olarak Türkiye’nin her zaman Birlik’in güçlenerek devamından yana olduğunu söyleyen Yıldırım, AB üyeliği sürecinde 33 nolu faslın 30 Haziran’da Brüksel’de açılacağını duyurdu. Başbakan “AB yolundaki çalışmalar daha da ivmelenecek, daha da hızlanacak” diye konuştu.

İsrail ile varılan mutabakat ve Rusya'ya iletilen mektup için Başbakan "Kanayan bir yara durmuş, süregelen bir sorun çözüme kavuşmuştur. Türkiye, Filisin halkının haklı davasının her zaman yanında olacaktır. Herkes için barış, herkes için huzur ve esenlik diliyoruz" diye konuştu.  

ESNAFIN BORÇ FAİZLERİ SİLİNİYOR

Esnafımızın gecikmiş borçlarının faizlerinin silineceğini belirten yıldırım şunları söyledi:

 “Kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yaptığı titiz çalışma sonucu 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarıyoruz. Esnafımız borcun anaparasını ödeyecek, ayrıca yeniden taksitlendirilecek.”

TARIMDAKİ YATIRIMLAR

Türkiye önemli bir tarım ülkesidir. Çiftçiler için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'nin geleceği tarımdadır. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ve tarım ve hayvancılığın payını artırmak ana hedefimiz olacaktır. Hububat hasatı devam ediyor. Toprak Mahsulleri alımlara başladı. 1,25 milyon ton buğday alımı gerçekleşti. Üreticimizin fiyatlardan memnun olmasından dolayı Ofis devreye girmiyor. Özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde, Ofis burada fiyat açıklama ihtiyacı duymuştur. Ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldırıyoruz. Biz çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk. Ürün asla tarlada kalmayacak. Kurda, kuşa yem etmeyeceğiz.

Don, sel, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklar çalışmalarını yapıyor. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz. Yeni bir uygulamaya daha geçiyoruz. 6,5 milyar hektar büyüklüğündeki ovamızı tarımsal sit alanı ilan ediyoruz. Atılacak tohum, dikilecek her fidan, buralara çivi çakılmayacak, tarım arazisi olarak kalmaya devam edecek. Ekilemeyen arazilerimizi atıl olmaktan çıkarıyoruz. Ekilmeyen arazileri sahipleri namına değerlendireceğiz. Bu topraklar milli servetimiz. Ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinden 16 milyar lira tarımsal hasıla hedefliyoruz.

Yurt dışından toprak kiralamak vizyon meselesidir. Anamuhalefet liderinin bunu anlamaması normaldir. Muhalefet ülkemize toprak kazandırmanın nesinden rahatsız olur anlamak mümkün değil. Biz nüfusumuzun 100, 120 milyona ulağacağı günleri düşünerek bu adımlara atıyoruz. Muhalefet milli gelirin yüzde 1'inin ödenmediğini iddia ediyor. Bunu yasa haline getiren biziz. 2015'in milli geliri 1,913 milyar lira, tarıma verdiğimiz destek 10 milyarın üzerinde. Bu destek değil de nedir Sayın Kılıçdaroğlu? 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyondur. Meşhur hesap uzmanı hesapla bakalım. Hesapla da görelim, tarıma destek ne kadar? Biz çiftçi, üretici olunca asla cimri olmayız. Kürsüden değil, kasadan konuşuruz.

HAYVANCILIK ALANINDAKİ YATIRIMLAR

Her bir ürünü en verimli olduğu alanda destekleyeceğiz. Çiftçimiz hangi ürünü, nerede ekecek bilecek, toprağa rastgele tohum saçma dönemi bitecek. Ekilecek ürün listesini çiftçilerimizle ağustosta paylaşacağız. Sulama yönetimindeki çok başlılığa son vereceğiz. Sulama birliklerinin beceriksizliğini ortadan kaldıracağız. Her işletmeyi Tarım Bakanlığı'ndan 16 bin uzmana zimmetliyoruz. Hayvan varlığını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Hayvancılıkta havza modelini geliştireceğiz. Doğu ve güneydoğu bölgesi yetiştiriciliğin merkezi olacak. Buzağı desteğini de 550 liraya çıkardık, daha da artıracağız. Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah çalışmalarını hızlandırıyoruz.

MUHTAR VE MÜFTÜLERE EVLENDİRME YETKİSİ

AK Parti hayatın her alanında ne ihtiyaç varsa çözüm üreten bir parti olmaya devam etti. Birinci müjdemiz İçişleri'nde vatandaşlık hizmetlerinde yenilik geliyor. Artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş bürokrasiyle uğraşmayacak. Vatandaş bundan sonra mahkeme kararına ihtiyaç duymadan, adlarını soyadlarını değiştirme haklarına sahip olacak. Pasaport ve ehliyet işlemi artık nüfus idarelerinden yapılacak. Emniyetteki 5 bin polis trafikte, güvenlikteki görevlerine dönecek. Muhtarlara da evlendirme yetkisi verilecek. İl ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek.

Yukarı

Business HT×