BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

İpek Grubu'na operasyon

İpek Grubu'na ait Koza Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı

Koza Holding'e operasyon
HABERTÜRK 01 09 2015, 08:52

İpek Grubu'na ait Koza Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı.

MASAK ekiplerinin İpek Grubu'na yönelik operasyon kapsamında; Kanaltürk ve Bugün TV temsilcilikleri de dahil olmak üzere Koza Holding'in 23 şirketinde ve Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in evinde arama yapıldığı belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. Habertürk'ün savcılık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, operasyon kapsamında şirketin sahibi Akın İpek dışında Koza İpek Grubu CEO'sunun da aralarında bulunduğu 6 üst düzey yönetici hakkında da gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Habertürk'ün haberine göre, İpek'in birkaç gün önce yurtdışına çıktığı belirlendi. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde de, "Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" denilmişti.

İpek sahibi olduğu Bugün TV'ye yaptığı açıklamada, "Benim hesaplarımda yasal olmayan, resmi olmayan tek kuruş bulamazlar, bulamayacaklar. MASAK tarafından istenilen belgeleri tam ve eksiksiz olarak teslim ettim" dedi.

Soruşturmanın terörün finansmanı, suç örgütü kurmak ve yönetmek kapsamında yapıldığı öğrenildi. İpek Grubu'na yönelik soruşturmanın daha çok maden şirketleriyle ilgili olduğu ve gözaltı kararı sayısının artabileceği belirtildi. Grubun yurtdışına yaptığı para transferleri de mercek altına alındı. 

Anadolu Ajansı haberinde, "Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı" denildi.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor. Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor. 

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Akın İpek'ten Kanaltürk televizyonuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

Yukarı

Business HT×