BIST 100 9.909,81 % 1,99
USD/TRY 32,4395 % -0,30
EUR/TRY 34,7405 % -0,66
Piyasalar
9.910,57
% 1,99
32,4396
% -0,30
34,7359
% -0,68
1,0699
% -0,29
44,70
-0,19
2.340,75
% 0,36
89,42
% 0,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara gündemi

Ankara'nın gündeminde Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ziyareti ve seçimler var

Ankara'nın gündeminde Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı'nın ziyareti ve seçimler var
AYCAN ULUSAN 06 05 2015, 08:20

Başkent bugün önemli bir ismi ağırlayacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Akıncı arasında yaşanan "Yavru Vatan" tartışması sonrasında yapılacak ziyarette gündemde önemli başlıklar yer alması bekleniyor.

Ziyareti kapsamında Akıncı, sabah saatlerinde önce Anıtkabir'e gidecek. Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı Saray'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanacak. 

Saray'da yapılacak görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin masada olması bekleniyor. Ayrıca, Rum tarafıyla bir süredir ara verilen müzakerelerin de kaldığı yerden devam etmesi gündemde. Bu sürecin de Erdoğan-Akıncı görüşmesinde ele alınması beklentiler arasında.

Müzakereler kapsamında Akıncı, Maraş'ın yerleşime açılmasına karşılık, Mağusa Limanını ticarete açmayı ve Ercan Havalimanı'ndan doğrudan uçuşların başlamasını bekliyor. Rum tarafı ise,  Beşparmak Dağları'da mayın döşedikleri 28 bölgenin haritasını Kıbrıslı Türklere verecek. Kıbrıslı Türklerin Güney Kıbrıs’taki bürokratik işlemlerini kolaylaştırmak için bazı kurumlarda Türkçe bilen memur istihdam edecek. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Rum Federasyon’a üyeliği desteklenecek.

SEÇİM MARATONU HIZ KAZANDI

7 haziran genel seçimlerine yaklaşık bir ay kaldı. Seçim beyannamelerinin de açıklanması ile, parti liderleri meydanlarda vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, önce Muş ardından ise Ağrı'da seçmenle biraraya gelecek. Davutoğlu'nun gündeminde ağırlıklı olarak partisinin 12 yıllık icraatlarının yanı sıra; muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin eleştirilerin yer alması bekleniyor.

Ayrıca o eleştirilere bugün Çanakkale'den yanıt gelecek. Zira, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Çanakkale Cumhuriyet meydanı'nda halka hitap edecek. KılıçdaroğlU'nun gündeminde ise bir kez daha partisinin seçim vaatlerinin yer alması bekleniyor.

Bugün ayrıca kritik bir ziyaret de HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş tarafından yapılacak. Demirtaş, ODTÜ'de öğrencilerle biraraya gelecek. Gündemde ağırlıklı olarak çözüm sürecinin yer alması bekleniyor.

Yukarı

Business HT×