BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,6470 % 0,36
EUR/TRY 34,7729 % 0,25
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,6470
% 0,36
34,7649
% 0,23
1,0637
% -0,06
45,49
0,00
2.387,23
% 0,34
89,10
% 2,28
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ankara Gündemi: 13 Mart

Başkent Ankara'da çözüm sürecine yönelik hareketlilik sürüyor. Gündemde sürece ilişkin 3 önemli soru var

Ankara Gündemi: 13 Mart
AYCAN ULUSAN 13 03 2015, 09:01

Başkentte çözüm sürecine ilişkin hareketlilik devam ediyor.

Tarihi Dolmabahçe çağrısının ardından genişletilmiş HDP heyeti haftasonu ilk kez İmralı'ya gidecek. O kritik ziyaret öncesinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile TBMM'de biraraya geldi. Toplantının ardından Pervin Buldan, İmralı'ya gidecek 12 kişilik heyetin belli olduğunu açıkladı. Ancak Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan söz konusu açıklamaya yalanlama geldi.

Dolayısıyla heyetin İmralı ziyaretine kısa süre kalmışken Başkent'te merak edilen üç önemli soru var. İlki şüphesiz heyette kimlerin yer alacağı. Bir diğer merak edilen soru ziyarette bir izleme kurulunun olup olmayacağı ve son soru da sekreterya görev alacak mı? İşte bugün Ankara gündeminde ağırlıklı olarak bu soruların yanıtları aranacak.

Kritik İmralı ziyaretine ilişkin bu gelişmeler yaşanırken, çözüm süreci konusunda hükümetten bir adım daha geldi. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen İç Güvenlik Yasa Tasarısı komisyona çekildi. Bundan sonra 68 ve sonraki maddeler komisyonda ele alınacak.

Başkentte siyasetin gündemi de oldukça yoğun. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklamalar bugün de tartışılacağa benziyor. Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, hem Merkez  Bankası ile yapılan görüşmeden, hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevine geri dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. Başkentte gözler bu kritik toplantıda olacak. Cumhurbaşkanı  Erdoğan ayrıca İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ile Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'un güven mektuplarını kabul edecek ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bugün programı son derece yoğun. Davutoğlu önce Suriye Ulusal Koalisyonu ve geçici hükümet üyeleriyle görüşecek, ardından Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu genel merkezine ziyarette bulunacak. Öğleden sonra ise önce ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek, sonrasında ise Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, "Türkiye Diyanet Vakfı 40'ıncı Yıl Programı İyilik Ödülleri" törenine katılacak.

Ankara'da kritik bir imza töreni de gerçekleştirilecek.

17 Mart tarihinde Kars'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile temeli atılacak Tanap Projesi için imza günü bugün. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törende, BOTAŞ, Socar ve BP arasındaki TANAP Projesi Ortaklar Anlaşması'na imzalar atılacak.

Yukarı

Business HT×