BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4801 % -0,27
EUR/TRY 34,9205 % 0,19
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4801
% -0,27
34,9205
% 0,19
1,0730
% 0,29
44,89
-0,46
2.333,86
% 0,76
89,10
% 1,23
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

FETÖ'ye adı karışanı yaşatma genelgesi yayımlandı

Sicil müdürlüklerinin tutuklu olanların imzasını kabul edeceğini belirten Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, “Büyük hissedar tutuklu olsa dahi şirketin karar alması lazım, borç ödemesi, sermaye artırması lazım” dedi

FETÖ'ye adı karışanı yaşatma genelgesi yayımlandı
HABERTÜRK 04 11 2016, 07:30

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, FETÖ soruşturmaları kapsamında şirketlerdeki son durumu değerlendirdi. Bankaların bu şirketlere kredi vermemesi sorununu, son yayımlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile çözdüklerini belirten Tüfenkci, bu şirketlerin ticari sicil işlemlerinde sıkıntı yaşadığını ve bu sorunun çözümü için önceki gün bir genelge yayımladıklarını söyledi.

Tüfenkci, “Bu şirketlerle ilgili yeni karar alınamıyordu. Şirket hakkında tedbir kararı yoksa, normal ticaret kanununa göre işlemlerin devam ettirilmesini istedik. 10 bin çalışanı olan var, ticari hayatlarını devam ettirmesi lazım. Bizim amacımız şirketleri batırmak değil, şirketleri yaşatmak” dedi. Büyük hissedarı tutuklu olan şirketlerin karar alması, sermaye artırması ve borç ödemesi gerektiğine işaret ederek hapiste olunmasının imzaya engel olmayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci, mahkemelerce verilmiş bir tedbir kararı yoksa, sicil müdürlüklerinin tutuklu olanların imzasını kabul edeceğini kaydetti.

SİPARİŞ VE BAYİLİK TALEBİ VAR

Tüfenkci, “Ticari hayatı devam etmesi gereken ve ekonomik anlamda getirisi olan şirketler de mahkemenin vereceği karara göre ya sahibine devredilecek ya da özelleştirilecek. İflas eden, gerçekten içi boşaltılmış şirketleri de şu anda TMSF’nin çok fazla elinde tutması doğru değil” dedi. Bu şirketlerin piyasaya borçlarının ödenmesinde sorun olmadığını savunan Tüfenkci, “Aldığım bilgiye göre TMSF’ye devredilen birçok şirkete yeni bayilik müracaatı geliyor, işleri ve siparişleri arttı” dedi.

TESCİL TALEPLERİ REDDEDİLECEK

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamındaki soruşturmalara takılan şirketler için yayımlanan 8 maddelik genelgeye göre, kayyum atanan şirketlerde, ortakların tescil talebi kabul edilmeyecek. Paylarına el konulan ancak henüz kayyum atanmayan şirketlerin tescil talepleri de karşılanmayacak. Paylarına el konulan ortakların hisse devri de yapılmayacak. Ortakları tutuklu bulunan ancak tedbir kararı olmayan şirketlerin işlemleri yapılacak. Tutuklu bulunan şirket yöneticisi adına yapılan başvurularda yöneticinin imzası aranacak.

BORSA BATIKSA HIZLI TASVİYE

Bakan Bülent Tüfenkci, TMSF bünyesine alınan şirketlerden de borca batık olanların hızla tasfiye edileceğini ifade etti.

Yukarı

Business HT×