BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3226 % 0,09
EUR/TRY 35,1095 % 0,11
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3228
% 0,09
35,1064
% 0,10
1,0803
% -0,23
47,65
-0,28
2.214,13
% 0,88
87,30
% 1,41
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Arda Turan: Faizler düşmeli

Ünlü futbolcu Arda Turan, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Turan, "Türk ekonomisi çok iyi. Dolarda biraz dalgalanma var. Faizlerin düşmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi

Arda Turan faiz topuna girdi
HÜRRİYET 25 03 2015, 09:55

Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği ve yurtdışına ihraç ettiği en büyük yeteneklerden Arda Turan, çözüm sürecinden faiz tartışmlarına, Türk futbol endüstrisinden yatırımlarına, İspanya ekonomisinden hayallerine kadar açıklamalar yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ceyhun Kuburlu'ya konuşan Ardan Turan Türkiye ekonomisine yönelik yorumlarda bulundu. Arda Turan, "Türk ekonomisi çok iyi. Dolarda biraz dalgalanma var. Faizlerin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Yatırımcının ve girişimcinin işleri iyi gidiyor. İyi gitsin ki esnafta iş yapmaya devam edebilsin. Zaman zaman Türkiye’nin önde gelen işadamları ile buluşuyorum. Ali Ağabey (Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı) ve Ferit Ağabey (Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk) bunların başında geliyor. Onlarla zaman zaman abi kardeş gibi konuşuyoruz. Onlar da bana sahip çıkıyorlar ve destek oluyorlar" dedi.

'İSPANYA EKONOMİSİ KRİZİ ORTAK ATILIMLARLA ATLATTI'

İspanya ekonomisini de değerlendiren Turan, ülkeye ilk geldiği zamanlarda ekonomide sıkıntılı bir durum olduğunu ve bunun sokağa yansıdığını söyledi.

Turan, "Hem olaylar oluyordu hem de insanlar tüketimi azaltmıştı. İspanya, ekonomik krizi iktidar ve muhalefetin ortak atılımlarıyla atlattı. Benim ülkemde anlayamadığım şeylerden biri de bu. İktidar partisi hiç mi doğru bir şey yapmıyor da, muhalefet onları desteklemiyor. Ya da muhalefet partisi hiç mi doğru bir şey sunmuyor da iktidar desteği alamıyor. Yani sen iktidarsın, ben muhalefetim 10 küsür yıldır birbirimizin onaylayabileceği, birbirimizin gerçekten içine sineceği bir şey söyleyemiyor muyuz?" dedi. 

'TÜRK FUTBOLUNDA YATIRIMLARIN KARŞILIĞI YOK'

Türk futboluna yönelik de değerlendirmelerde bulunan Turan, Türk futbolunda yatırımların karşılığının olmadığını söyledi.

Turan, "Bir şirketi yönetmek için başına uzman ekipler atarsınız. Ancak futbolda böyle değil. Yönetenler futbolu bilmiyor. Toplumun baskısı ile günlük hamleler yapıyor. Bütçeyi doğru planlayamıyorlar. Günün sonunda kaybediyorlar. Büyük kulüpler bir oyuncuya yılda 5 milyon lira verirken, kimse altyapısına 5 milyon lira harcamıyor. 5 milyonu altyapıya harcasanız 5 yıl sonra 10 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkabilir. 200 milyon Euro’ları bulan sermaye oluşturabilirsiniz. Yöneticiler Türk futbolunun daha iyi yönlendirmeli. Kulüpte inşaatçı bir adam gelip transfere karışmamalı. Tabi ki fikrini söylemeli ama profesyonel yönetime ihtiyaç var" dedi.

Yukarı

Business HT×